شرکت اینتل و برخی دیگر از کمپانیهای تولیدکننده سی پی یوها، محصولات خود را در سریهای مختلفی وارد بازار میکنند. پردازنده xeon یک پردازنده با کاربری خاص است که تفاوتهای زیادی با سایر سریهای سی پی یو دارد. اگر قصد دارید تا با تفاوت سی پی یو xeon و سری پردازنده ها آشنا شوید به شما پیشنهاد میکنیم ادامه مطلب را مطالعه کنید.
⏲مدت زمان تخمینی مطالعه: 4 دقیقه
فهرست موضوعات
تفاوت سی پی یو xeon و سری پردازنده ها
شرکتهای تولیدکننده پردازنده اینتل و AMD پردازندههای خود را در سریهای مختلفی عرضه میکنند که هر کدام برای یک نوع کاربری مناسب هستند و ویژگیهای خاص خود را دارند. این پردازندهها از لحاظ تعداد هسته، قدرت پردازش، نوع واحد گرافیکی و توان مصرفی با هم تفاوت دارند.
در ادامه توضیحات بیشتری راجعبه سریهای مهم پردازنده ها و تفاوت سی پی یو xeon و سری پردازنده ها خواهیم داد.
تفاوت سی پی یو xeon و core i
هر دو سری پردازنده core i و انواع پردازنده xeon توسط کمپانی اینتل تولید میشوند. پردازندههای سری core i محبوبیت زیادی در بازار دارند؛ اما جدیترین رقیب آنها نوع xeon است. در ادامه لیستی از مهمترین تفاوت سی پی یو xeon با core i بیان میشود:
- سرعت کلاک پردازندههای core i بسیار بالاتر از نوع xeon است.
- قیمت پردازندههای سری core i نسبت به قیمت سی پی یو زئون با فرکانس یکسان، پایینتر است.
- پردازندههای xeon نیاز به کارت گرافیک مجزا دارند؛ این در حالی است که سی پی یوهای core i حتی بدون کارت گرافک مجزا و تنها با کارت گرافیک onboard خود قادر به پردازش تصاویر و ایجاد خروجی هستند.
- کش L3 با ظرفیت حدود 15 تا 30 مگابایت در پردازندههای سری xeon وجود دارد؛ اما مدلهای core i تقریبا نصف این حافظه کش را دارند؛ بنابراین سرعت سی پی یوهای سری xeon بسیار بالاتر است.
- سی پی یوهای xeon از ECC RAM پشتیبانی میکنند؛ این در حالی است که این امکان در نوع core i وجود ندارد.
- تعداد هستهها برای پردازش برنامهها در سی پی یوهای xeon بیشتر است.
از مهمترین تفاوت سی پی یو xeon و core i میتوان به طول عمر آنها اشاره کرد. سی پی یوهای xeon برای پردازشهای سنگین مناسب هستند و دارای طول عمر بیشتری نیز هستند.
معرفی محصول: خرید سی پی یو چند هسته ای
تفاوت پنتیوم و core i
پنتیومها پردازندههایی به مراتب ضعیفتر از انواع core i هستند. حتی پردازنده core i3 قویتر از این نوع پردازندهها است. از جمله تفاوتهای این دو سری از پردازندهها عبارتاند از:
- سری پنتیوم از قابلیت هایپرتردینگ پشتیبانی نمیکند؛ اما نوع core i دارای این قابلیت است.
- سی پی یوهای سری core i گرافیک مجتمع بسیار قدرتمندتری دارند.
- قیمت پردازندههای core i به دلیل قدرتمند بودن آنها بیشتر از نوع پنتیوم است.
- فرکانس پردازندههای core i بیشتر از نوع پنتیوم است.
تفاوت pentium با dual core
pentium با dual core دو پردازنده اقتصادی کمپانی اینتل هستند که برای کاربردهای سبک به بازار عرضه میشوند. از جمله تفاوتها و شباهتهای این دو نسل از سی پی یو را در ادامه میخوانید:
- پردازندههای dual core تنها دارای دو هسته هستند؛ اما این میزان ممکن است در نوع pentium متفاوت باشد.
- هر پردازنده pentium میتواند dual core باشد.
بهطورکلی به هر پردازنده pentium و یا هر پردازنده دیگری که دارای دو هسته باشد، dual core میگویند.
معرفی محصول: خرید سی پی یو نسل چهارم
تفاوت cpu xeon با core i7
بهطورکلی میتوان گفت که cpu xeon برای سرور و سرور hp سازمانها مناسب است تا به طور همزمان و موازی تعداد زیادی از عملیاتها را پردازش کند. این پردازندهها قادر هستند عملیات برای سرورها را با سرعت بسیار بالا انجام دهند.
پردازنده core i7 یک پردازنده قدرتمند برای کامپیوترهای شخصی و اداری است. افرادی که قصد انجام امور روزمره خود را دارند بهتر است از پردازنده core i7 استفاده کنند.
در صورتی که نیاز به پردازنده مناسب بازی خانگی دارید نیز بهتر است از پردازنده سری core i استفاده کنید.
اصلیترین تفاوت سی پی یو xeon با مدل core i7 در کاربرد آن است. پردازندههای سری xeon عملکرد بسیار بهتری دارند؛ اما نوع core i7 بهرهوری انرژی بسیار بهتری دارد؛ بنابراین هر کدام از آنها کاربردهای خاص خود را دارند.