استفاده از یک آدرس Loopback یا لوپ بک برای پینگ کردن یک دستگاه شبکه معین در درک نحوهی عملکرد این نوع پیادهسازی مفید است. یکی از بزرگترین مزایای استفاده از لوپ بک این است که شبکه «همیشه فعال» و در دسترس است حتی در انواع مختلف خرابیهای سیستم یا خرابی شبکه، این در حالی است که loopback address که هرگز با توجه به تنظیمات IP تغییر نمیکند و کاربران میتوانند فیلترهای فایروال بدون حالت را در یک Loopback interface پیادهسازی کنند. اما بهطور دقیق رابط و آدرس Loopback یا لوپ بک چیست؟ برای رسیدن به پاسخ تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
⏲ مدت زمان تخمینی مطالعه: 6 دقیقه
فهرست موضوعات
loopback چیست؟
Loopback یا لوپ بک، مسیریابی سیگنالهای الکترونیکی یا جریان دادههای دیجیتال به منبع خود بدون پردازش یا اصلاح عمدی است. هر پیامی که توسط چنین کانالی ارسال میشود، بلافاصله و فقط توسط همان کانال دریافت میگردد. این مسیریابی در درجهی اول ابزاری برای آزمایش زیرساختهای ارتباطی است.
loopback address چیست؟
آدرس Loopback یا لوپ بک یک آدرس IP ویژه است که برای آزمایش اتصال و عملکرد یک دستگاه شبکه استفاده میشود. این آدرس این امکان را برای دستگاه فراهم میسازد تا بدون استفاده از شبکه فیزیکی، بستههای داده را ارسال و دریافت کند. سادهترین تعریف از آدرس لوپ بک این است که یک بسته داده از طریق یک شبکه ارسال میشود و به همان دستگاهی که از آنجا منشا گرفته است، بازگردانده میشود.
آدرسهای Loopback که با نامهای آدرس لوکال هاست (localhost address) یا آدرس خود ارجاعدهنده (self-referencing address) نیز شناخته میشوند؛ میتوانند برای انواع مختلف تجزیه و تحلیل مانند آزمایش و اشکالزدایی و یا به عنوان شناسه روتر برای پروتکلهای مسیریابی مانند BGP و OSPF مورد استفاده قرار گیرند.
دو نسخه از آدرسهای IP ویژه وجود دارد که از عملکرد Loopback پشتیبانی میکنند:
- IPv4
- IPv6
در IPv4، متداول ترین آدرس لوپ بک 127.0.0.1 است، با این حال، این محدوده را میتوان تا 127.255.255.255 افزایش داد.
خرید سرور استوک hp
Loopback interface چیست؟
Loopback interface یا رابط لوپ بک یک رابط شبکه مجازی است که یک دستگاه برای برقراری ارتباط با خود استفاده میکند. این رابط برای آزمایش، عیبیابی و دسترسی به خدمات محلی در همان دستگاه مفید است. یک رابط Loopback دارای یک آدرس IP ویژه به نام آدرس لوپ بک است که با دستور ping در خط فرمان یا ترمینال فعال میشود و زمانیکه میخواهید یک آدرس IP واحد را به عنوان مرجع مستقل از وضعیت هر رابط فیزیکی در دستگاه شبکه داشته باشید، از این رابط میتوانید استفاده کنید.
Loopback interface مانند آدرس لوپ بک میتواند بهعنوان شناسه روتر برای پروتکلهای مسیریابی مانند BGP و OSPF یا بهعنوان آدرس منبع برای توابع AAA مانند TACACS+ یا RADIUS² استفاده شود. همچنین میتوان از این رابط برای اتصال به سرورهای در حال اجرا در ماشین محلی، مانند سرور وب یا سرور پایگاه داده استفاده کرد.
Loopback interface را میتوان پایدار در نظر گرفت، زیرا هنگامیکه آن را فعال میکنید، تا زمانیکه دستور shutdown را در حالت پیکربندی رابط وارد نکنید، فعال باقی میماند.
loopback interface در روترهای سیسکو چه کاربردی دارد؟
loopback interface یا رابط لوپ بک روی روترهای سیسکو کاربردهای زیادی دارد که عبارتند از:
- تست اتصال شبکه و پیکربندی روتر
- تنظیم شناسه روتر برای پروتکلهای مسیریابی مانند OSPF و BGP
- دسترسی به خدمات یا برنامههای محلی روی روتر
- عیبیابی و اشکالزدایی مشکلات شبکه
برای پیکربندی رابط لوپ بک در روتر سیسکو، باید به حالت پیکربندی جهانی وارد شوید و از دستور “interface loopback <loopback_interface_number>” برای ایجاد loopback interface استفاده کنید.
کارت شبکه Loopback چیست؟
کارت شبکه Loopback که با نام آداپتور لوپ بک نیز شناخته میشود یک رابط شبکه است که میتواند برای هدایت ترافیک شبکه از یک برنامه به برنامه دیگر در همان سیستم استفاده شود، اما این ترافیک را به هیچ دستگاه دیگری در شبکه ارسال نمیکند.
برای نصب کارت شبکه Loopback در ویندوز، میتوانید از Add Hardware Wizard استفاده کنید و Microsoft KM-TEST Loopback Adapter را بهعنوان آداپتور شبکه انتخاب کنید. کارت شبکه Loopback در ویندوز مایکروسافت یک شبیهسازی نرمافزاری از آداپتور است که روی تمام رایانههای لپتاپ دارای ویندوز NT نصب میشود و تا زمانیکه سیستمعامل با یک سرویس پک (در حال حاضر Service Pack 4) بهروز میشود، اجزای شبکه و کارت نیز باید بهروز شوند.
بیشتر بخوانید: تفاوت رم ECC و غیر ECC
کاربردهای کارت شبکه لوپ بک
در بسیاری از موارد هنگامی که نیاز است به دو یا چند برنامه در یک سیستم اجازه دهید تا اطلاعات شبکه را مبادله کنند، میتوانید از کارت شبکه Loopback یا لوپ بک استفاده کنید. از دیگر کاربردهای کارت شبکه Loopback یا لوپ بک که یک رابط منطقی و مجازی در روتر سیسکو است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تست اتصال شبکه و پیکربندی سرور یا رایانه
- دسترسی به خدمات یا برنامههای محلی در سرور یا رایانه
- عیبیابی و اشکالزدایی مشکلات شبکه
- شبیهسازی سناریوهای شبکه یا ترافیک
همچنین کارت شبکه Loopback به سرور یا رایانه این امکان را میدهد که بدون استفاده از شبکه فیزیکی، بستههای داده را از خود ارسال و دریافت کند.