سوئیچها در شبکههای مدرن بسیار مهم هستند. آنها بهعنوان ستون فقرات بیشتر شبکههای سازمانی و مراکز داده عمل میکنند. این در حالی است که سوئیچهای مدرن میتوانند سرعت داده 10/100 مگابیت بر ثانیه، 1 گیگابیت در ثانیه و حتی 10 گیگابیت در ثانیه را فراهم سازند و اتصال دستگاههایی مانند رایانهها، پرینترها و سرورها را در یک شبکه سازمانی به همدیگر متصل کنند. در میان انواع سوئیچ سیسکو دو سوئیچ On-premises و Cloud-managed نقش حیاتی برعهده دارند که در این مطلب به بررسی این دو سوئیچ میپردازیم. اگر به دنبال خرید سوئیچ سیسکو هستید، آشنایی با مزایا و محدودیتهای این دو نوع سوئیچ میتواند به انتخاب بهتر شما کمک کند. در این مقاله، به بررسی و مقایسه ویژگیهای کلیدی این دو مدل خواهیم پرداخت تا بتوانید مناسبترین گزینه را برای شبکه خود انتخاب کنید.
⏲ مدت زمان تخمینی مطالعه: 6 دقیقه
فهرست موضوعات
سوئیچهای On-premises چیست؟
سوئیچهای On-premises یا اصطلاحاً درون سازمانی نوعی از سوئیچهای شبکه هستند که بهصورت فیزیکی در داخل سازمان قرار میگیرند و کنترل دقیق بر ترافیک شبکه را ارائه میدهند. این سوئیچها در شبکه محلی (LAN) بهطور مستقیم یا از راه دور با یک برنامه پیکربندی و مدیریت میکند.
در واقع این سوئیچها بخشی از بلوکهای اساسی برای هر شبکه هستند که برای استقرار در شرکتهای کوچک تا متوسط ایدهآل هستند. آنها عملکرد قابل پیشبینی و دید ترافیکی عالی را ارائه میدهند که به شناسایی تهدیدهای امنیتی و تسریع حل مشکلات کمک میکند.
معرفی محصول: سوئیچ CBS110-24T
ویژگیهای سوئیچهای On-premises
سوئیچهای شبکه On-premises از ویژگیها و مزایای گستردهای برخوردار هستند که عبارتند از:
- کنترل کامل بر شبکه: سوئیچهای On-premises کنترل دقیقتری بر ترافیک شبکه ارائه میدهند. این ویژگی باعث میشود تا کنترل کاملی بر شبکه بهویژه شبکه محلی داشته باشید و آن را از با استفاده از نرمافزار مستقیماً یا از راه دور کنترل کنید.
- کاهش وابستگی به اینترنت: وقتی صحبت از سوئیچهای On-premises میشود، کاهش وابستگی به اینترنت یکی از مزایا بارز آن است که در سرویسها و برنامههای محلی نیازی به اتصال خارجی نیست.
همچنین با نصب و راهاندازی سرورهای DNS محلی و پراکسیهای کش نیاز به درخواست از سرورهای DNS کاهش یافته در نتیجه زمان پاسخگویی بهبود مییابد که وابستگی به اینترنت را نیز کاهش میدهد. با اتصال مستقیم به سرویسهای خارجی با استفاده از Direct Peering نیاز به اینترنت عمومی نیز به حداقل میرسد.
- امنیت محلی: ایجاد امنیت محلی یکی دیگر از مزایای سوئیچهای داخل سازمانی است که با حفاظت LSA و با تأیید اعتبار در طی فرآیندهای ورود به سیستم از دسترسی غیرمجاز جلوگیری میکند. همچنین Core Isolation از دسترسی به دادههای حساس و غیرمجاز محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: معرفی سوئیچ سیسکو سری 9200
معایب سوئیچهای On-premises
- هزینههای اولیه سوئیچهای on-premises مانند خرید تجهیزات، نصب و راهاندازی نیاز به سرمایهگذاری قابل توجهی دارد که میتواند برای کسبوکارها گران تمام شود.
- مدیریت سختافزار و نرمافزار سوئیچهای on-premises نیاز بهروزرسانی منظم، رفع مشکلات و ارتقا دارد. بهدلیل پیچیدگی این موضوع تیمهای فناوری باید زمان و عملکرد زیادی را برای نگهداری و بهروزرسانی اختصاص دهند.
- قرار گرفتن سوئیچهای on-premises در یک مکان خاص به زیرساختهای داخلی نیاز دارد که فضای زیادی را میگیرد و علاوه بر این، مدیریت و پیکربندی آن نیاز به تخصص فنی بالایی دارد.
کاربردهای سوئیچهای On-premises
سوئیچهای On-premises معمولاً توسط مشاغلی استفاده میشوند که مدیریت و امنیت را همراه با سفارشیسازی در اولویت قرار میدهند. اکثر این سوئیچها در سازمانها و صنایع با مقررات سختگیرانه در جهت حفاظت از دادهها مانند مراقبتهای بهداشتی و مالی پرکاربرد هستند. همچنین سازمانها میتوانند سیستمهای خود را متناسب با نیازهای خود تنظیم و یپکربندی کنند زیرا On-premises کنترل کاملی را در اختیارشان قرار میدهد.
سوئیچهای Cloud-managed چیست؟
سوئیچهای Cloud-managed و یا اصطلاحاً مدیریتی مبتنی بر ابر، سوئیچهای شبکهای مدرنی هستند که از طریق یک رابط مبتنی بر ابر ابر پیکربندی، نظارت و مدیریت را فراهم میسازند.
طیف وسیعی از سوئیچهای سیسکو از نوع Cloud-managed هستند مانند: Meraki MS130 و Catalyst 9300L-M که یکپارچهسازی با سایر دستگاههای Meraki مانند نقاط دسترسی Wi-Fi و راه حل های امنیتی را فراهم میکنند.
ویژگیهای سوئیچهای Cloud-managed
سوئیچهای Cloud-managed دارای طیف وسیعی از مزایا و ویژگیها هستند که بارزترین آنها عبارتند از:
- نصب، امنیت، راهاندازی و مدیریت بر این سوئیچها بسیار آسان است و آنها را میتواند برای مکانهای مختلف با نیازهای گوناگون اتصال استفاده کرد.
- بهدلیل مدیریت مبتنی بر ابر، نگهداری مداوم از این سوئیچها بسیار ساده و آسان است.
- بهدلیل ابری بودن مقیاسپذیری در شبکه بسیار بالا است و بدون نیاز به ارتقاء سختافزاری، انجام میشود.
- این سوئیچها علاوه بر اینکه بهروزرسانیهای امنیتی منظم را در جهت محافظت از آسیبپذیریهای شبکه ارائه میدهند فرآیند بهروزرسانی را کاملاً اتوماتیک و خودکار انجام میدهند.
معایب سوئیچهای Cloud-managed
- از آنجایی که سوئیچهای Cloud-managed به اتصال اینترنت متکی هستند، هر گونه اختلال در اینترنت مانند خرابی، کند شدن سرعت و … در عملکردشان تأثیرگذار است.
- ویژگیهای پیشرفته و قابلیتهای مدیریتی مبتنی بر ابر در سوئیچهای Cloud-managed باعث شده است تا این سوئیچ از قیمت بالایی برخوردار باشد.
- سوئیچهای Cloud-managed دادهها را به ابر و از ابر منتقل میکنند. در حالی که اقدامات رمزگذاری و امنیتی در این زمینه وجود دارد، اما برخی از سازمانها در مورد حریم خصوصی دادهها و آسیبپذیریهای احتمالی آنها نگران هستند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با سوئیچ Nexus و کانفیگ سوئیچ نکسوس
کاربردهای سوئیچهای Cloud-managed
سوئیچهای Cloud-managed برای فضاهای کاری ترکیبی بسیار ایدهآل هستند. همچنین از این سوئیچها برای نصب و مدیریت اینترنت اشیاء نیز استفاده میشود. علاوه بر این سوئیچهای Cloud-managed میتوانند اتصال قابل اعتماد را به محیطهای راه دور یا دور از دسترس گسترش دهند.
مقایسه کلی بین سوئیچ On-premises و Cloud-managed
سوئیچ On-premises و Cloud-managed از نظر پیکربندی، قابلیت، عملکرد و قیمت با همدیگر تفاوتهای بارزی دارند که عبارتند از:
– کنترل: سوئیچ On-premises کنترل دقیقتر بر ترافیک شبکه را فراهم میکنند و امکان پیکربندی و نظارت بر شبکه محلی را ارائه میدهند. از سوی دیگر سوئیچهای Cloud-managed و تعداد زیادی پورت سوئیچ را به سرعت و از راه دور از طریق یک رابط آنلاین بدون نیاز در محل میسر میسازند.
– قابلیتها: اگر میخواهید شبکهها را به همدیگر متصل کنید، به یک On-premises با قابلیتهای لایه 2 یا لایه 3 نیاز دارید. از سوی دیگر سوئیچهای Cloud-managed با ابزارهای نرمافزاری مبتنی بر ابر، میتوانند الگوهای ترافیک را نظارت کنند، تهدیدات بالقوه را شناسایی کنند و اقدامات اصلاحی را در زمان واقعی انجام دهند.
– عملکرد: سوئیچهای درون سازمانی مدیریت و سفارشیسازی بینظیری را ارائه میدهند. با اینحال سوئیچهای Cloud-managed یک رابط کاربری ساده، مدیریت کامل پشت و بهروزرسانی خودکار که مستقیماً به سوئیچ تحویل داده میشود را ارائه میدهند.
– قیمت: سوئیچهای Cloud-managed در مقیاسپذیری و مقرونبهصرفه بودن در درازمدت نسبت به سوئیچهای درون سازمانی مناسبتر هستند.
بهطورکلی اگر به کنترل و سفارشیسازی دقیقتری نیاز دارید، سوئیچهای On-premises انتخاب بهتری است. با این حال، اگر سادگی، پیکربندی از راه دور و مقرونبهصرفه بودن را ترجیح میدهید، باید به سراغ سوئیچهای Cloud-manage بروید.
بیشتر بخوانید: سوئیچ سیسکو مراکی (Meraki) چیست؟