هنگامیکه قصد دارید شرکت یا سازمانی را راهاندازی کنید یا زیرساختهای خود را ارتقاء دهید، خرید سرور اچ پی (HPE ProLiant) انتخابی ایدهآل برای کلیهی مشاغل است. این سرور از نیازهای اولیه روزمره تا پیچیدهترین حجم کاری را با بهترین عملکرد ارائه میدهد. آنها ترکیبی منحصربهفرد از سرورهای پیشرو بازار و یک سیستم قدرتمند بهویژه در زمینهی تجزیه و تحلیل هوش مصنوعی است. با ما همراه باشید تا همه چیز درباره سرورهای hp را بدانید.
⏲ مدت زمان تخمینی مطالعه: 8 دقیقه
فهرست موضوعات
همه چیز درباره سرورهای hp
فروش سرور HP بهدلیل اینکه با بیشتر سیستمعاملها و محیطهای نرمافزاری سازگاری دارد، یکی از کاربردیترین مدلها در میان تولیدکنندگان سرور است. سرورهای اچ پی که براساس کارآیی، سختافزار و تکنولوژیهایی که دارند عمدتا براساس قبل از نسل Gen 5، نسل Gen5 تا Gen8 و نسل Gen 8 تا G10pLus دستهبندی میشوند. بازرترین ویژگی کلیه نسلهای سرور اچ پی رکوردشکنی در بازدهی است که نسبت به رقبای دیگر ارائه میدهد. بهعنوان مثال سرورهای ایستاده یا Tower، با مجهز بودن به تکنولوژی HPE Infosight کممصرفترین مدل ایستاده در دنیا است و سرورهای رکمونت نسبت به دیگر رقبای اچ پی تا 20٪ عملکرد بهتری دارند!
سرورهای ProLiant از نظر پیکربندی پردازنده نیز به چندین دسته تقسیم میشوند که سریهای 100، 200، 300 و 400 شامل سیستمهای تک سوکت و دو سوکتی، سریهای 500 و 600 شامل سیستمهای چهار سوکتی و سریهای 700 و 900 شامل هشت سوکت با قابلیت ارتقا هستند. همچنین سری 900 علاوه بر قابلیت ارتقاء 8 سوکت از 80 هسته CPU و حداکثر 4 ترابایت رم پشتیبانی میکند.
از اینرو تنوع در محصولات HP یکی دیگر از ویژگیهای این کمپانی است که آن را تبدیل به پرفروشترین و محبوبترین سرور در جهان کرده است. عمدتا سرورهای پرولیانت در چندین نسل، در فرم فاکتور مختلف و شبکه به بازار عرضه میشوند، اما عمده تفاوت خانواده اچ پی در پردازنده و تکنولوژیهای هر نسل است.
امروزه از نسل قبلتر Gen5 کمتر استفاده میشود، اگرچه برخی از مدلها مانند مینی استوک G2 نیازهای اولیه و کاربردی یک شرکت کوچک را بهخوبی پاسخگو است. در نسل G5 از پردازندههای اینتل زئون سری E5400 و X5400 استفاده شده و عمدتا تا 4 هسته فیزیکی را پشتیبانی میکنند.
بیشتر بخوانید: رایزر سرورهای G10
همه چیز درباره سرورهای hp نسل 6 و 7
پردازندههای خانواده پرولیانت در سری G6 و G7 گستردهتر و از سه مدل E، X و L اینتل زئون سری 5600 تشکیل میشود. نسل 7 سرور اچ پی باعث تحول عظیمی در مدلهای سرور شد تا بهحدی که در سال 2011 مدل DL380 G7 تبدیل به پرفروشترین سرور جهان شد. با اینحال عمده تغییر مدلهای پرولیانت از ۱۳ فوریه ۲۰۱۳ با ورود نسل 8 به بعد به بازار IT و شبکه رخ داد.
نسل G8 و G9 مجهز به پردازندههای سری E5-2600 هستند با این تفاوت که در نسل 8 ورژن 1 و 2 این مدل پردازنده و در نسل 9 ورژن 3 و 4 مورد استفاده قرار گرفته است. اگرچه از نظر اسمی بههمدیگر شباهت دارند اما در برخی از نکات فنی تفاوتهایی در این 4 مدل پردازنده اینتل زئون است. همچنین از نسل 8 به بعد پردازندهها از حافظهی DDR3-1600 نیز پشتیبانی میکنند.
اچ پی در نسل G10 و G10 Plus یک تفاوت عمده و چشمگیر در پردازنده ایجاد کرده و اینبار به سراغ پردازندههای اینتل زئون از خانواده Scalable رفته است که عمدتا چهار سری Bronze،Silver، Gold وPlatinum در نسل 10 و 10+ دیده میشوند. تحول عمده در نسل 10 اچ پی، افزایش 66 درصدی پهنای باند، 14 درصدی هستههای فیزیکی و 33 درصد ظرفیت حافظهی سرور را در پی داشت. از دیگر ویژگیهای نسل 10 و 10+ میتوان به پشتیبانی از باس رم DDR4-3200 و پشتیبانی از تکنولوژی PCIe 4 اشاره کرد. همچنین سازگاری بیشتر نسل 10 و 10 پلاس از حافظههای NVMe را میتوان دیگر مزیت این نسل از پرولیانت دانست. جالب است بدانید که نسل 10 پلاس طیف گستردهای از سیستمعاملها را پشتیبانی میکند که با اکثر محیطهای کاری سازگاری دارد.
بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در رابطه با هارد درایوهای HPE بدانید
انواع مختلف سرورهای اچ پی
خط تولید اصلی سرورهای پرولیانت ProLiant به پنج خط تولید اصلی ML، DL، BL، SY و Apollo تقسیم میشوند که بهطورکلی نشاندهنده فرم فاکتور هستند.خط ProLiant ML شامل سرورهای مبتنی بر ایستاده (مانند کیس کامپیوتر) با قابلیت گسترش ظرفیت داخلی دیسکها و اتصالات است، در حالیکه خط DL شامل سرورهای رک با هدف عمومی و کاربردتری است. خط BL شامل سرورهای تیغهای یا HP BladeSystem، است که برای مشاغل در حال رشد میتواند انتخابی عالی باشد با اینکه این مدل نسبت به دو مدل قبلی فضای فیزیکی کمتری را اشغال میکند با این حال از آن دو گزینه گرانتر است. همچنینSY شامل Synergy Blades و آپولو شامل سرورهایی برای محیطهای محاسباتی با کارایی و مقیاسپذیری بالا است.
Tower یا ایستاده
سرور Tower یا ایستاده که بهصورت اختصاری ML نشان داده میشود، عمدتا بر توسعهپذیری تمرکز دارند. هنگامی که قصد راهاندازی یک کسبوکار کوچک را دارید یا با برنامه و نرمافزارهای کاربردی و مدیریتی سروکار دارید باید به سراغ سرورهای Tower بروید. با اینکه انتخاب سرور به نوع فعالیت هر شرکتی یا سازمانی بستگی دارد، اما عمدتا کسبوکارهایی که بیش از دو یا سه نفر کارمند دارند با سرورهای ایستاده میتوانند خدمات ایمیل یا ایمیل سرور، اشتراکگذاری و دسترسی به سختافزارهای داخلی مانند پرینتر، اجرای نرمافزارهای تخصصی، ذخیرهسازی داده با حجم بالا، وب سرور و در کل یک تجارت کوچک را با بهترین کارآیی و بازدهی مدیریت کنند.
در حال حاضر ارزانترین سری ایستاده مدل سرور اچ پی HP ML30 G10 است که با قیمت 25 میلیون تومان از 1 پردازنده و 6 هسته فیزیکی و حداکثر 64 گیگابایت پشتیبانی میکند. همچنین گرانترین سری Tower اچ پی مدل ML350 G10 است با 75 میلیون تومان قیمت از 24 عدد رم سرور HP مدل DIMM، و 2 پردازنده تا 28 هسته فیزیکی پشتیبانی میکند.
رَک یا Rackmount
سرور Rackmount یا رک که بهصورت اختصاری DL مشخص میشود تمرکز اصلی آنها تعادل بین چگالی و قدرت محاسباتی است. سرور رک HP این امکان را در اختیار شرکتها قرار میدهد تا تعداد زیادی سرور را در یک مکان نگهداری کنند، در نتیجه سرور DL یک انتخاب کارآمد برای مشاغل بزرگ است که با دادههای زیادی سروکار دارند. عمدتا این دسته از سرورهای اچ پی قیمت مناسبی دارند و بهدلیل اینکه برای نصب باید از وسیلهای بهعنوان رک استفاده کنید، میتوانید سرورهای متعدد را به روشهای دلخواه و سفارشی چیدمان کنید. اگرچه ممکن است یک محدوده از فضای ساختمان کاریتان اِشغال شود اما با بودجهای که پرداخت کردهاید، نیازهای گستردهی کسبوکارتان را بهخوبی پاسخگو است.
در حال حاضر ارزانترین سرور رکمونت، مدل سرور HP DL360 G8 است که 2 پردازنده اینتل و هر پردازنده 12 هسته فیزیکی دارد. همچنین این مدل از حداکثر ظرفیت حافظه رم 768 گیگابایت و 3 اسلات PCIe 3.0 را پشتیبانی میکند. قیمت این مدل در حال حاضر 9میلیون تومان است.
همچنین گرانترین سری DL، مدل سرور HP DL580 G10 با قیمتی نزدیک به یک میلیارد تومان است که تا 4 سوکت پردازنده، 28 هسته فیزیکی و تا 12 ترابایت حافظه رم را پشتیبانی میکند.
نتیجه گیری
در نتیجه، همه چیز درباره سرورهای HP نشاندهنده تکامل مداوم این سرورها در طول نسلهای مختلف است. از نسلهای ابتدایی تا مدلهای پیشرفته امروزی، HP با ارائه بهبودهای مداوم در عملکرد، قابلیتهای مدیریت و امنیت، توانسته است نیازهای متنوع سازمانها را برآورده کند. هر نسل از این سرورها، با فناوریهایی مانند Silicon Root of Trust، پایههای محکمتری برای محافظت از دادهها و سیستمها فراهم کرده است، و همین امر باعث میشود تا سرورهای HP همچنان انتخابی برجسته در دنیای فناوری اطلاعات باشند.