با ورود درایوهای EDSFF تحول بزرگی در SSDهای سازمانی و مراکز داده ایجاد شده و آنها را از محدودیتهای مبتنی بر فرم فاکتورهای قدیمی نجات داده است. این در حالی است که SSDهای مبتنی بر EDSFF به گونهای طراحی شدهاند که علاوه بر ارائه بلوکهای سازنده و راهحلهای مقیاسپذیر، باعث افزایش راندمان عملیاتی و یکپارچهسازی فضای گسترده ذخیرهسازی نیز میشوند.
همچنین فرم فاکتورهای جدید EDSFF تراکم سیستم بالاتر و فرمهای موثرتری را برای کارآیی بیشتر رکها امکانپذیر میکند. اگر جزوء کاربران سرور HP هستید و یا قصد خرید سرور اچ پی G11 را دارید، این مطلب راهنمای کاملی در زمینهی معرفی درایوهای EDSFF است.
⏲ مدت زمان تخمینی مطالعه: 4 دقیقه
فهرست موضوعات
درایوهای EDSFF چیست؟
EDSFF مخفف Enterprise and Data Center Standard Form Factor و به معنای فرم فاکتور استاندارد سازمانی و مرکز داده است.
EDSFF یک فرم فاکتور جدید برای SSD و NVMe است که توسط سازمان وابسته به فناوری SNIA SFF، بهطور خاص برای رفع نگرانیهای مربوط به ذخیرهسازی برای سرورهای سازمانی و مراکز داده طراحی شده است. نسخه اولیهی EDSFF با هدف جایگزینی فرم فاکتورهای U.2 برای درایوهای مورد استفاده در مراکز داده، به بازار عرضه شد.ا ین یک رابط NVMe خالص روی PCIe را ارائه میدهد که عملکرد و سازگاری بالا را تضمین میکند.
در حال حاضر سرور اچ پی G11 مجهز به درایوهای EDSFF است که امکان استفاده تا ۳۲ درایو در هر واحد رک را فراهم میسازد.
بیشتر بخوانید: هارد درایو hpe midline برای کدام محیط مناسب تر است؟
ویژگی ها و مزایای کلیدی EDSFF
– طراحی کانکتور EDSFF دارای مشخصات استاندارد برای پیکربندیهای EDSFF است که میتوان آن را بدون محدودیت استفاده کرد؛ زیرا نسبت به طرحهای شاسی و backplane انعطافپذیری دارد.
– EDSFF برای پشتیبانی از بالاترین توان یعنی تا 70 وات طراحی شده است که عملکرد فوقالعاده عالی را ارائه میدهد.
– درایوهای EDSFF میتوانند تا 4 برابر عملکرد بالاتر در پیکربندی 4C با 16 خط و 2 برابر عملکرد بالاتر در پیکربندی 2C با 8 خط را در 4 خط SSD 2.5 اینچی پشتیبانی کنند. (U.2 یا U.3)
– مشخصات EDSFF بهطور مشترک توسط 15 شرکت برای بهینهسازی سختافزار NVMe SSD توسعه داده شده است. این گزینه نه تنها شامل فاکتور شکل فیزیکی است، بلکه اتصالات به گذرگاه PCIe را نیز فراهم میکند.
معایب EDSFF
– هزینه بالا تکثیر ذخیرهسازی فلش در سیستمهای محاسباتی و ذخیرهسازی
– پیچیدگی انتقال EDSFF به PCIe Gen3، Gen4 و یا Gen5
– پیچیدگی ادغام EDSFF با فناوریهای ذخیرهسازی جدید مانند Optane و …
– محدودیت پشتیبانی EDSFF از Hotplug
– کانکتورهای EDSFF منحصراً با SSD های NVMe سازگاری دارند و با درایوهای SAS یا SATA کار نمیکنند.
میکرو اس دی سرور 32GB microSD RAID 1 USB Boot Drive
انواع EDSFF
در حال حاضر دو نوع اصلی EDSFF وجود دارد:
– EDSFF E1: فرم فاکتور E1 اتلاف حرارتی بهتری را در مقابل فرم فاکتورهای M.2 ارائه میدهد. همچنین SSDهای مجهز به فرم فاکتور E1 ذخیرهسازی ظرفیت بالاتر و مدیریت حرارتی بهتر را در شاسی 1U امکان میسازند.
– EDSFF E3: فرم فاکتور E3 میتواند از 16 خط PCIe با توان تا 70 وات استفاده کند. همچنین فرم فاکتور E3.L 2T تقریباً 2 برابر ظرفیت بالاتری را در مقایسه با فرم فاکتور 2.5 اینچی ارائه میدهد.
کدام EDSFF با نیاز کسب و کار متناسب است؟
اگر ظرفیت اولویتتان است باید به سراغ E3 بروید، این مدل تعادل خوبی بین چگالی و ظرفیت ایجاد میکند و برای برنامههای متنوع و مختلف سرور مناسب است. با اینحال اگر کارآیی فضا بیشتر مدنظرتان است باید E1 را انتخاب کنید. این فرم فاکتور با اندازه 1U جمعوجور و کارآمد است و علاوه بر فراهم کردن تراکم حافظه بالا در هر رک برای برنامههایی که به بالاترین حد فضا نیاز دارند، آیدهآل است.