تکثیر داده ها (Data replication) چیست؟ امروزه اطلاعات و دادهها نقش مهمی در موفقیت یک شرکت یا سازمان دارند. دلایل متعددی وجود دارد که باعث میشود دادهها در معرض خطا و از بین رفتن قرار گیرند. بههمین خاطر روشهای گوناگونی برای حفظ امنیت این اطلاعات مهم وجود دارد. یکی از راههای متداول برای حفظ دادهها استفاده از روش تکثیر داده ها (Data replication) است. این روش فرآیند ذخیرهسازی، اطلاعات را در مکانهای مختلف به جهت دسترسی به دادهها، عدم ایجاد ترافیک و برقراری امنیت ایجاد میکند. یکی از استفادههای متداول از تکثیر دادهها بازیابی در زمان فاجعه است. این روش باعث میشود تا در صورت بروز فاجعه، خرابی سختافزار یا نقص سیستم که در آن دادهها به خطر میافتند، همیشه یک نسخه پشتیبان دقیق وجود داشته باشد. بهدلیل اهمیت تکثیر دادهها (ریپلیکیشن) و اجرای انواع روشهای آن در این مطلب به سراغ این مبحث مهم رفتهایم، که خواندن آن برای تمام افرادی که با حجم زیادی از اطلاعات سروکار دارند، خالی از لطف نیست.
⏲مدت زمان تخمینی مطالعه: 18 دقیقه
فهرست موضوعات
تکثیر داده ها (Data Replication) چیست؟
“تکثیر داده ها (Data replication)“ به فرآیند ایجاد کپیهای متعدد از دادهها و ذخیرهی آنها در مکانهای مختلف با اهداف پشتیبانگیری، بهبود دسترسی و کاهش خطا در یک شبکه گفته میشود. این فرآیند برای تکثیر دادههای رایانه و سرور انجام پذیر بوده و کلیه دادهها روی یک سیستم میزبان داخلی، خارجی یا میزبانهای مبتنی بر فضای ابری ذخیره میشود.
نمودار تکثیر داده ها
فناوریهای رایج در پایگاه داده های امروزی یا دارای قابلیتهای داخلی هستند یا از ابزارهای شخص ثالث برای انجام تکثیر داده ها استفاده میکنند. در حالیکه پایگاه داده Oracle و Microsoft SQL بهطور فعال از تکرار دادهها پشتیبانی میکنند، برخی از فناوریهای دیگر سنتی ممکن است این ویژگی را نداشته باشند. در واقع تکثیر داده ها میتواند همزمان باشد، به این معنا که هر تغییری که در دادههای اصلی ایجاد شود، در بخش ذخیرهسازی نیز تکرار میشود. روش دیگر تکثیر دادهها به صورت ناهمزمان است که این روش به این معنا است که تکرار و تکثیر اطلاعات تنها زمانی انجام میشود که عبارت Commit به پایگاه داده ارسال شود. به سروری که دادهها از آنجا سرچشمه میگیرند «منتشر کننده» و سروری که دادهها روی تکثیر میشود «سرور مشترک» نام دارد.
همانطور که تا به اینجا ذکر کردیم یکی از رایجترین کاربردهای تکثیر داده ها (Data replication) «جبران فاجعه (disaster recovery)» است. این تکنیک باعث میشود تا در صورت بروز خرابی سختافزار، نقص سیستم، بلاهای طبیعی، نقص دادهها و … همیشه یک نسخه پشتیبان دقیق وجود داشته باشد.
تکثیر دادهها کپی کردن اطلاعات از یک میزبان به میزبان دیگر است، به عنوان مثال بین دو on-prem یا یک on-prem در یک ابر و غیره. نکته مهم در این کپی کردن دسترسی و سازگاری سریع کاربران از هر نقطه جهان به آن است، مانند مدلهای کسبوکار مبتنی بر داده (DDBM)، در صنعت بازی. بههمین خاطر صنعت بازیسازی برای تجزیه و تحلیل دادهها به شدت به این تکنیک متکی است.
مزایای تکثیر داده ها (Data replication)
فرآیند تکثیر داده ها، یک نسخهی پشتیبانگیری شده ی معمولی نیست و بیشتر کسبوکارها و مراکز داده از این تکنیک برای دستیابی به یک یا چند هدف استفاده میکنند.
دسترسی داشتن به دادهها در زمان بحران
هنگامی که یک سیستم به دلایل مختلف مانند بدافزار یا یک قطعه سختافزاری دچار نقص فنی میشود، تا برطرف شدن این مشکل نیاز است که به دادهها دسترسی داشته باشیم. یکی از بزرگترین مزایای استفاده از تکنیک تکثیر داده انعطافپذیری و بهبود دسترسی به دادهها در زمان بروز آسیب به سرور یا حادثهای پیشبینی نشده است.
افزایش سرعت دسترسی به دادهها
در سازمانهایی که شعبههای متعدد در سراسر جهان دارند، ممکن است کاربران در آسیا یا اروپا یا از یک کشور به کشور دیگر، در هنگام دسترسی به دادهها با تاخیر مواجه شوند. تکثیر دادهها بر روی سرورهای محلی باعث افزایش سرعت دسترسی به دادهها برای کاربران در هر نقطه از جهان خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: سرور چیست و چه کاربردی دارد؟
افزایش عملکرد سرور
با استفاده از تکثیر داده ها (Data replication)، کاربران میتوانند دادههای خوانده شده را در ماشینهای متعددی که بخشی از شبکه هستند، ذخیره کنند. در نتیجه عملکرد خواندن برنامه بهبود مییابد. همچنین این فرآیند باعث میشود تا کاربرانی که از شبکهها و دور کار هستند، به راحتی به اطلاعات دسترسی داشته باشند. همچنین Replication Data به کاهش کمبود حافظه پنهان و کاهش عملیات ورودی/خروجی نیز کمک میکند.
تکرار اطلاعات پایگاه داده به طور موثری بار روی سرور اصلی را با پراکنده کردن آن در میان گروههای دیگر سیستم توزیع شده کاهش میدهد و در نتیجه عملکرد شبکه را بهبود میبخشد. با مسیریابی تمام عملیات خواندن به یک پایگاه داده مشابه، مدیران فناوری اطلاعات میتوانند سرور اصلی را برای عملیات نوشتن که به قدرت پردازش بیشتری نیاز دارد، ذخیره کنند.
بازیابی اطلاعات در زمان از دست رفتن داده ها
کسبوکارها اغلب در معرض از دست دادن دادهها به دلیل نقض دادهها یا سختافزار هستند. در صورت بروز چنین حادثه ای، دادههای ارزشمند کارمندان و اطلاعات مشتری به خطر میافتند. در نتیجه یکی از مزایای تکثیر دادهها بازیابی اطلاعات از بین رفته یا خراب شده است. در واقع بکابگیری دقیق تحت تکنیک Data Replication باعث میشود تا اطلاعات در یک مکان مطمئن ذخیره و روند نگهداری آنها نیز آسانتر شود و در نتیجه در هنگام نیاز، به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.
تکنیک های تکثیر داده ها (Data replication)
همانطور که گفتیم در تکثیر دادهها میتوان از تکنیک همزمان و ناهمزمان استفاده کرد. با اینحال مهندسان داده میتوانند تکثیر داده ها را براساس تکنیکهای مختلف از یک شکل ذخیرهسازی به شکل دیگر تکرار یا ترکیب کنند.
- همانندسازی پایگاه داده به پایگاه داده یا Database to database replication: تکثیر داده از دو پایگاه اطلاعاتی میتواند به روش هماهنگ یا ناهماهنگ صورت بگیرد. در روش هماهنگ، تیم پشتیبان اغلب یک پایگاه داده را به یک نمونه متفاوت تکرار میکنند تا از تداوم کسبوکار یا بهبود عملکرد در میان مجموعهای از کپیهای پایگاهداده مطمئن شوند. بهعنوان مثال، کپی کردن دادهها از یک MySQL به MySQL دیگر در زمان متفاوت انجام میشود.
در تکثیر ناهماهنگ کاربران به قابلیتهایی نیاز دارند که پایگاه داده فعلی نمیتواند آن را ارائه دهد. بهعنوان مثال، برنامهای دارید که میخواهید اطلاعات آن را در MySQL ذخیره کنید، اما یک پشتیبان نیز از MongoDB برای عملکرد بهتر نیز داشته باشید، در این صورت باید بین MySQL و MongoDB تکثیر را انجام دهید.
- تکرار تراکنش یا Transactional Replication: در این تکنیک که با نام همانندسازی تراکنش نیز شناخته میشود، هنگام تکثیر دادهها یک کپی کامل اطلاعات از پایگاه داده دریافت خواهد شد و تغییرات و بهروزرسانی دوباره ارسال میشود. این ویژگی باعث میشود تا هرگونه تغییر ذخیره و از دست رفتن داده به صفر برسد. ثبات تراکنش تضمینی برای این نوع تکرار است. دادهها در زمان واقعی تکثیر و از ناشر (سرور اصلی) با ترتیب دقیق به مشترکین (سرورهای ثانویه) ارسال میشوند. در این تکنیک فقط تغییرات دادهها کپی نمیشوند، بلکه بهطور مداوم تک تک تغییرات را با دقت زیادی تکرار میکند. بهطورمعمول از این تکنیک در محیطهای سرور به سرور استفاده میشود.
- تکرار جدول کامل یا Full-table replication: در این روش، هر قطعه داده از منبع اصلی به مقصد کپی میشود که شامل هرگونه اطلاعات جدید، موجود و بهروز است. تنها مزیت این تکنیک، این است که نیاز به قدرت پردازش بیشتری دارد و منجر به سنگینتر شدن بار شبکه میشود. زیرا هر بار تمام دادهها را کپی میکند که همین میتواند باعث کاهش سرعت آن، نسبت به سایر تکنیکها شود. اگر دادهها بهطور منظم از منبع حذف شوند یا اگر منبع مناسبی برای تکنیکهای دیگر نداشته باشید، این تکنیک بسیار مفید است.
- تکثیر افزایشی مبتنی بر کلید یا Key-based incremental replication: تکثیر افزایشی مبتنی بر کلید فقط دادههایی را به روز میکند که در آخرین به روزرسانی تغییر کرده باشند. از آنجاییکه بهطور فزایندهای دادههای کمتری در طول این بهروزرسانیها کپی میشوند، این تکنیک کارآمدتر از روش جدول است. نقطه ضعف اصلی تکثیر افزایشی مبتنی بر کلید، شکست آن در تکرار دادههای حذف شده قبلی است، زیرا دادهها پس از حذف اصلی پاک میشوند.
- تکثیر افزایشی مبتنی بر گزارش (لاگ) یا Log-based incremental replication: تکثیر افزایشی مبتنی بر لاگ یک تکنیک منحصربهفرد است. این تکنیک بیشتر در منابع پایگاه داده استفاده میشود و دادهها را براساس اطلاعات فایل گزارش پایگاه داده (فایلی که تغییرات را در پایگاه داده ثبت میکند) تکرار میکند. Log-based کارآمدترین تکنیک در بین این 6 تکنیک است، اما باید دارای منبع پشتیبانی از پایگاه داده باشد. اگر ساختار منبع پایگاه داده ثابت باشد، این تکنیک تکرار بهترین گزینه است. زیرا اگر نوع دادهها تغییر کند یا هر ستونی از آن حذف شود، کل پیکربندی سیستم مبتنی بر گزارش باید برای منعکس کردن موارد تغییر یافته به روز شود.
- قانون 3-2-1؛ قانون 3-2-1 که توسط پیتر کروگ، متخصص مدیریت داراییهای دیجیتال ابداع شده، شامل نگهداری دادهها در خارج از سیستم، مانند در فضای ابری است که میتوان به طور مداوم آن را تکرار کرد و بدینصورت است:
- سه کپی از دادهها باید حفظ شود تا خطر از دست رفتن به حداقل برسد.
- از دو محیط ذخیرهسازی مستقل باید استفاده شود (بهعنوان مثال یک هاردیسک اکسترنال و USB).
- یک نسخه پشتیبان خارج از سیستم مانند فضای ابری داشته باشید.
اهمیت استفاده از تکثیر داده ها (Data replication)
هنگامی که مبلغی از دستگاه خودپرداز (ATM) برداشت میکنید، تراکنش شما به پایگاه داده ارسال و موجودی حسابتان به روز میشود. بانکها بهصورت هوشمند یک کپی از آخرین تراکنشها را به روش تکثیر دادهها در سیستم ذخیره میسازند. اگر پایگاه اولیه به هر دلیلی از کار بیفتد، پایگاه دوم به طور خودکار اطلاعات را کنترل میکند. در نتیجه در خیابان یا شهر دیگر میتوانید تراکنشها و میزان موجودی خود را بررسی کنید، که عمل کپی کردن تراکنش هر فرد Replication نامیده میشود. اگر این فرآیند انجام نپذیرد، تراکنشهای مالی و سیستم هوشمندسازی بانک هیچ فایدهای نخواهد داشت.
این در حالی است که اهمیت استفاده از تکثیر دادهها با بیش از 156 هزار حادثه سایبری گزارش شده در سال 2017-2018 و بلایای طبیعی به شکل طوفان، گردباد و آتشسوزیهای جنگلی تنها در سال 2019 نزدیک به 200 میلیارد دلار برای ایالات متحده هزینه داشت، بیش از همیشه مورد توجه مهندسین و مراکز داده قرار گرفته است. در واقع تکثیر دادهها بهدلیل ایجاد ایمنی و امنیت برای هر کسبوکاری اهمیت دارد.
پشتیبانگیری از دادهها در تکثیر داده ها (Data Replication)
یکی از روشهای بسیار ارزان برای جلوگیری از دست رفتن دادهها، استفاده از روش Data Replication است. این روش میتواند شامل «snapshots» یا «ریپلیکیشن غیرهمزمان» باشد یا هر 24 ساعت یا هفتهای یک بار انجام گیرد. با اینحال اهمیت تکثیر دادهها به دلیل پشتیان گیری مداوم و جلوگیری از وقوع حادثه بسیار ارزشمند است.
در نتیجه تکثیر دادهها به دو دلیل اصلی از اهمیت بالایی برخورداری است؛ ایمنی و استفاده سریع و راحت این روش به سازمانها کمک میکند تا چندین نسخه به روز از دادههای خود را ذخیره و آنها را از راه دور کنترل کنند.
از طرفی دیگر چون فناوری تکثیر داده ها به سازمانها اجازه میدهد از پایگاه دادههای در دو، پنج یا دهها مکان به طور همزمان استفاده کنند، استفاده از این تکنیک در تجزیه، تحلیل، گزارش نویسی، ارتقا و در دسترس بودن اطلاعات اهمیت دارد.
تکثیر داده مبتنی بر هاست
تکرار مبتنی بر هاست (Host-based replication) عمل کپی کردن دادهها از سرورها از یک سایت به سایت دیگر است. تکثیر دادهها مبتنی بر هاست و میزبان توسط نرمافزاری انجام میشود که روی سرورهای برنامه قرار دارد تا هرگونه تغییرات داده را به دستگاه دیگر ارسال کنند. بهطور معمول این فرآیند مبتنی بر فایل و ناهمزمان است. نرمافزار ورودی/خروجی (I/O) را به دام میاندازد و سپس تغییرات را به اهداف تکراری ارسال میکند.
برای کپی کردن فعال، کارآمد و ایمن دادهها، باید از محصولات نرمافزار تکثیر مبتنی بر هاست شامل deduplication، فشردهسازی، رمزگذاری و throttling استفاده کنید. از دیگر برنامههای کاربردی در زمینه Host-based replication میتوان به نرمافزارهای CA، Neverfail، Quest Software، SIOS Technology و … اشاره کرد.
تکرار مبتنی بر میزبان نسبت به دو گزینه تکرار مبتنی بر آرایه و مبتنی بر شبکه هزینه کمتری دارد و با هر نوع ذخیرهسازی کار میکند. با این حال، این برنامه میتواند تحت عملکرد منفی سرور، ویروسها و خرابی برنامهها قرار گیرد.
Replication مبتنی بر Hypervisor
Replication مبتنی بر Hypervisor یا Hypervisor Replication تکنیکی است که تکثیر دادههای لایه هایپروایزر یا مجازیسازی را از قبل ارائه و مدیریت میکند. در واقع تکثیر مبتنی بر Hypervisor کپیهایی را به صورت خودکار برای ماشینهای مجازی و ذخیرهسازی آنها در یک مکان مشخص فراهم میکند. امروزه بیشتر کسبوکارها از فناوری مجازیسازی استفاده میکنند، بنابراین تکثیر Hypervisor به سازمانها کمک میکند تا با چالشهایی که در زیرساختهای خود مواجه هستند، به خوبی مقابله کنند. دادههای سازمان با هر حرکت، به سرعت افزایش مییابند. بنابراین دادههای همیشه در حال رشد که به یک فرآیند تکرار نیاز دارند، از طریق تکثیر دادهها مبتنی بر Hypervisor دیگر نیازی به پلتفرمهای سختافزاری نیست و فرآیند تکثیر در محیط مجازی ذخیره و محافظت میشود.
نرمافزار تکثیر مبتنی بر Hypervisor، قابلیت پشتیبانگیری و تحرک بار کاری را برای زیرساختهای مجازی و محیطهای ابری فراهم میکند. همچنین همانندسازی هایپروایزر مانند فرآیندهای تکرار سنتی نیازی به برنامهریزی زمان پشتیبان ندارد. این روش، تکثیر بلادرنگ است، که در آن فرآیند از لایه ذخیرهسازی به لایه Hypervisor منتقل میشود و بدون ایجاد تاثیر منفی بر تاخیر ذخیرهسازی و عملکرد تولید، تکرار Hypervisor از تمام قابلیتهای مجازیسازی پشتیبانی میکند.
Replication مبتنی بر استوریج
تکثیر داده های مبتنی بر استوریج با استفاده از نرمافزارهای مخصوص و نصب شده روی دستگاه ذخیرهسازها با هدف مدیریت تکرار انجام میشود. هر استوریج یا دستگاه ذخیرهساز دارای نرمافزار مخصوص جهت Replication است که برای پیکربندی تکثیر دادهها باید از آن استفاده کنید. با توجه به نوع نرمافزاری که آن را نصب میکنید، میتوانید از امکانات متعدد تکثیر دادههای مبتنی بر استوریج استفاده کنید.
امروزه یکی از روشهای رایج ریپلیکیشن (Replication) مبتنی بر استوریج بوده که همانطور که از نامش مشخص است، تکثیر دادهها در مکانهای ذخیرهسازی چندگانه برای بازیابی دادهها در محل ذخیرهسازی اولیه کاربرد دارد. در این روش کلیه مراحل تکثیر در زمان واقعی انجام میشود، این روش تضمین میکند که در صورت بروز هرگونه خرابی، استوریج جایگزین شده، همیشه در دسترس خواهد بود. چندین شرکت در بازار موجود هستند که نرمافزار تکثیر داده مبتنی بر استوریج را ارائه میدهند که عبارتند از:
- Oracle Sun Cluster
- Dell EMC
- Microsoft Windows Server
- IBM PowerHA
- NetApp ONTAP
قیمت سرور و قیمت استوریج و قیمت پردازنده سرور و قیمت مادربرد سرور و کابل سرور اچ پی (HP) و ... در تجارت سرور پارسه
Replication مبتنی بر شبکه
تکثیر دادههای مبتنی بر شبکه براساس دستگاهی انجام میشود که در شبکه و در مسیر دادهها قرار دارد. در واقع از طریق شبکه یک دستگاه که دارای فناوری تکثیر اختصاصی است، اطلاعات را از دستگاه اول به دستگاه دوم کپی میکند. در این روش میتوان از طریق شبکه تکثیر را به سرور میزبان یا استوریج نیز انجام داد. این روش به دلیل استفاده از شبکه از هر پلتفرم میزبان پشتیبانی میکند و با هر آرایهای سازگاری دارد. همچنین در محیط های ذخیرهسازی، سرور بزرگ و ناهماهنگ انتخاب مناسبی است.
ریپلیکیشن همزمان (Synchronous Replication)
تکثیر همزمان یا Synchronous Replication فرایندی برای بهروزرسانی چندین مخزن اطلاعاتی در یک واحد زمانی یکسان است، که اغلب با یک شبکه منطقه ذخیرهسازی، LAN یا شبکه بیسیم انجام میگیرد. در این فناوری تکثیر همزمان در یک زمان واقعی، دادهها را روی دو سیستم مینویسد.
در این روش پهنای باند زیادی نیاز است تا در مواقع ضروری و به سرعت اطلاعات تکثیر شود. اگر چه این روش کمی گران است اما برای بسیاری از اهداف تجاری و حفظ اطلاعات بهویژه در مواقع خطر بسیار اهمیت دارد.
تکثیر غیرهمزمان (Asynchronous Replication)
تکثیر ناهمزمان یا Asynchronous Replication یک تکنیک پشتیبانگیری و ذخیرهسازی از دادهها است که اطلاعات بلافاصله و پس از تایید کامل نوشتن و ذخیرهسازی اولیه تکرار نمیشود، بلکه تکثیر آن در یک دورهی زمانی مشخص انجام میشود. در این روش ابتدا دادهها در حافظه اصلی نوشته میشوند و سپس با توجه به تنظیمات، نوع پیادهسازی، اطلاعات در یک محیط ذخیرهسازی از راه دور، جداگانه و در بازههای زمانی از پیش تعیین شده تکثیر میشوند.
باند بدون استفاده از پهنای باند، این روش عملکرد خوبی را ارائه میدهد، فقط بهدلیل اینکه دادهها در زمانهای مشخص تکثیر میشوند، پشتیبانگیری 100% را تضمین نمیکند، بنابراین باید برای دادههای غیرحساس و مهم استفاده شود.
انواع روش های تکثیر داده ها (Data replication)
“تکثیر دادهها” به سه روش اصلی انجام میشود که عبارتند از:
- Merge
- Snapshot
- Transactional
انتقال اطلاعات به روش ادغام (Merge)
انتقال اطلاعات به روش ادغام یا Merge Replication، کمی از تکثیر داده معمولی پیچیدهتر است. در این روش همگام سازی اولیه از سوی ناشر بهصورت یک تکرار عکس فوری انجام میشود با این تفاوت که هر گونه تغییرات بین دادهها در سطح ناشر و مشترک رخ میدهد در یک مکان با همدیگر ادغام میشود و سپس بهروز شده و به سرور ارسال خواهد شد. عامل ادغام از الگوریتمهای حل تعارض برای به روزرسانی و توزیع دادهها استفاده میکند.
به عنوان مثال، اگر کارمندی در حال ویرایش سندی باشد که بهطور مستقیم روی یک سرور ابری (ناشر) و روی لپتاپ یا تلفن (مشترک) ذخیره شده، این یک تکرار تراکنشی است. اما اگر سند از سرور ابری دانلود شده و بهصورت آفلاین در لپتاپ یا تلفن بهروزرسانی شود، تضاد وجود خواهد داشت، زیرا دادهها نیاز به روزرسانی دارند. در نتیجه پس از آنلاین شدن، از طریق یک عامل ادغام و سیستم حل تعارض بهروزرسانی سند در ناشر با مقایسه دو فایل انجام میگیرد.
انتقال اطلاعات به روش ادغام (Merge) در سناریوهای متعددی استفاده میشود که کاربر دسترسی مستقیم به ناشر نداشته باشد مانند آفلاین بودن تلفن همراه کاربران در حین بهروزرسانی دادهها. همچنین این روش در مواردی استفاده میشود که چندین مشترک به دادههای یکسانی در زمانهای مختلف دسترسی پیدا کرده و آن را بهروزرسانی کنند.
تصویر برداری از اطلاعات (Snapshot)
تکثیر دادهها به روش اسنپ شات Snapshot یا Replication Snapshot تکنیکی است که دادهها را بین ناشر و مشترک در یک نقطه زمانی معین همگام میسازد و در یک تراکنش منتقل میکند. بهروزرسانی در این روش مکرر نیست و قبل از انجام هر تکرار باید تراکنش پایه بین دو سرور ایجاد شود. در واقع هر تکثیر بین سرورها باعث تغییر اطلاعات و بهروزرسانی آنها نمیشود. از این فرآیند برای همگامسازی دادههایی که در یک دوره زمانی تغییر میکنند استفاده میشود. برای مثال، بسیاری از شرکتها دادههایی مانند صورتحسابها، اطلاعات مخاطبین و … را از یک CRM ابری به یک پایگاه داده محلی با هدف گزارشدهی تکثیر میکنند. این فرآیند ممکن است هر 15 دقیقه یک بار در ساعت، یا یک بار در روز باشد که بسته به دفعات، تغییر دادهها انجام میگیرد. برای کارآمد شدن فرآیند تکثیر به جای تصویر برداری سریع از اطلاعات، تغییرات در یک بازه مشخص تکثیر میشود.
انتقال بر اساس فرآیند (Transactional)
تکثیر دادهها براساس فرآیند Transactional یا تبادلی، تغییرات اطلاعات بین سرورها بهطور خودکار رخ میدهد. در واقع تکرار تغییرات از ناشر به مشترک در زمان واقعی رخ میدهد و نتیجه نهایی تراکنش تکرار نمیشود، بلکه هر مرحله از تراکنش و ترتیبی که با تغییرات همراه است همان لحظه ثبت میشود.
به عنوان مثال در مورد تراکنشهای بانکی (خودپرداز) تکثیر از ناشر به مشترک تنها به ثبت موجودی نهایی محدود نمیشود، بلکه کلیه فرآیندهای مالی فرد که صورت گرفته در تکثیر داده به روز میشود.
یکی از ویژگیهای کلیدی تکثیر تبادلی این است که تغییرات داده در ناشر و مشترک تکرار میشود و به صورت پیش فرض در سطح مشترک دیده نمیشود.
Replication با استفاده از Deduplication
Deduplication روشی برای حذف دادههای اضافی است که در منابع ذخیرهسازی اولیه با دسترسی متوالی (FILE)، مخزنهای ذخیره سازی کپی و مخزنهای فعال ذخیره شدهاند. در واقع در این روش قبل از اینکه دادهها تکرار شوند، سرور اصلی تعیین میکند که مخزنهای اطلاعات برای حذف دادههای تکراری تنظیم شوند.
ریلیکیشن با استفاده از Deduplication یک راهحل مقیاسپذیر با کارآیی بالا است که باعث کاهش هزینههای ذخیرهسازی و حذف فایلهای تکراری میشود. این روش به دلیل دسترسی مستقیم به مخازن و سسیستم فایل صفر، سرعت بازیابیها را افزایش میدهد و هرگونه کاهش عملکرد در طول عملیات خواندن را نیز از بین میبرد. همچنین با استفاده از اندازه بلوکهای متغیر، میتواند دادههای بیشتری را در مقادیر کوچکتر فشرده سازد و فضای محدود دیسک را به حداکثر برساند. فرآیند Deduplication را میتوان توسط سرور اصلی تنظیم کرد تا در یک ساعت مشخص یا در حین تکثیر انجام شود.
ممنون که تا پایان مقاله با ما همراه ” تکثیر داده ها (Data Replication) چیست + انواع و روش ها ” بودید. امیدواریم اطلاعات مفیدی در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم. در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و نظر و سوال با ما همراه باشید تا پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
قیمت و خریداستوریج HPE MSA 2060 Storage Array