سرور چیست؟ سرور، به عنوان یک سیستم کامپیوتری قدرتمند، وظیفه ارائه خدمات و منابع به سایر دستگاهها یا کاربران را بر عهده دارد. این دستگاه میتواند اطلاعات را ذخیره، پردازش و به درخواستهای مختلف پاسخ دهد. سرورها معمولاً در شبکههای بزرگ، مانند اینترنت یا شبکههای محلی، کار میکنند و نقش کلیدی در تسهیل ارتباطات و تبادل دادهها ایفا میکنند. با استفاده از نرمافزارهای خاص، سرورها قادر به مدیریت درخواستها و تامین نیازهای کاربران به صورت همزمان هستند. از این رو، سرورها به عنوان هسته مرکزی بسیاری از خدمات آنلاین، از جمله وبسایتها، پایگاههای داده و اپلیکیشنها، شناخته میشوند.
⏲ مدت زمان تخمینی مطالعه: 4 دقیقه
فهرست موضوعات
سرور چیست؟
برای اینکه یک وبسایت به خوبی میزبانی شود، به سرور (Server) نیاز داریم. سرور را می توان یک کامپیوتر بسیار قدرتمند نامید که امکانات سختافزاری بالایی را دارد. همچنین محل خاصی برای نگهداری این کامپیوتر تعبیه شده است که با نام دیتاسنتر شناخته میشود. پارامتر مهم دیگر اتصال اینترنت با سرعت و پایداری بالا خواهد بود. ایجاد آی پی اختصاصی، نصب سیستم عامل و همچنین پیکربندی نیز از المانهای مهم سرور هستند. تمام کارهای ذکر شده را میتوان از راه دور و به صورت ریموت انجام داد.
خرید سرور hp IP اختصاصی هر سرور یک دامنه اینترنتی دارد که با علامت اختصاری IP مشخص شده و از این آدرس منحصر به فرد برای شناسایی سرور و انجام کارهای آنلاین استفاده می شود.
سرور خانگی چیست؟
منظور از سرور خانگی همان شبکههای محلی کوچک در ادارات کوچک است. سرور خانگی نوعی سرور است که به شکل یک کامپیوتر قدرتمند به کار خود ادامه میدهد. در یک شبکه خانگی در اصطلاح کلاینت – سرور، میتوان بین چندین کامپیوتر ارتباط برقرار کرد. البته برای راهاندازی آن، نیاز به داشتن فضای مناسب برای ذخیرهسازی دادهها اهمیت دارد. همچنین در صورت اتصال به اینترنت، سرور مورد نظر باید بتواند پهنای باند مناسبی را ارائه دهد. به این ترتیب میتوان از آن برای مدیریت همزمان چندین کامپیوتر بهره برد.
سرور چیست به زبان ساده
همانطور که در بالا اشاره شد، سرور را میتوان مانند یک کامپیوتر در نظر گرفت که از لحاظ سختافزاری به مراتب قدرت بیشتری نسبت به یک سیستم خانگی یا اداری دارد. سرور این قابلیت را دارد تا درخواستها را پردازش کند و دادههای بهدست آمده را به یک کامپیوتر دیگر منتقل کند. این کامپیوتر دوم میتواند در همان شبکه باشد یا در بستر شبکه جهانی اینترنت قرار گرفته باشد. سرورها هم میتوانند با یکدیگر در تعامل و ارتباط باشند. زمانی که دو سرور در کنار هم قرار بگیرند، میتوانند به تبادل دادههای دیجیتالی بپردازند یا در زمینه ارسال و دریافت ایمیل و استریم و پخش زنده تصاویر فعالیت کنند. دیتاسنتر نیز تعریفی مجزا برای سرور دارد و آن را با نام کامپیوتر فیزیکی به افراد می شناساند که برنامههای مختلفی را اجرا میکنند.
بیشتر بخوانید: سرورهای نسل هشتم اچ پی سرورهای نسل نهم HP
ویژگیهای یک سرور
- سختافزار آن به صورت انحصاری طراحی و تولید میشود
- امنیت بالایی دارد که یکی از مهمترین ویژگیها به شمار میرود
- امکان اتصال به اینترنت را به صورت دائمی دارد.
- قدرت پردازش بالایی دارد و قدرت محاسباتی آن نیز سریع است.
- سختافزارهای آن را میتوان به راحتی ارتقا داد.
- امکان پیادهسازی رید (Raid) نرمافزاری و سختافزاری دارد.
چه سیستمهای عاملی را میتوان بر روی سرور نصب کرد؟
بر روی این کامپیوترهای قدرتمند میتوان سیستمهای عامل مختلفی را نصب کرد که به سه دسته مجزا تقسیم میشوند:
- لینوکس
- ویندوز
- مجازیساز
هر کدام از سه گزینه بالا، زیرمجموعههای متعددی دارند. به عنوان مثال میتوان تمامی توزیعات سیستم عامل لینوکس را بر روی سرور نصب کرد Debian و CentOS نمونهای از آن هستند.
ویندوز هم تمامی نسخهها را شامل میشود که میتواند ویندوز سرور 2019، ویندوز سرور 2016 یا حتی قدیمیتر از آن باشد.
مجازیسازها نیز انواع مختلفی دارند که از جمله میتوان به Vmware ESX و KVM و Hyper-V اشاره کرد.
هر کدام از این موارد، ویژگیهای خاص خود را دارند و میتوانند امکانات و قابلیتهای مختلفی را به اشتراک بگذارند. در حال حاضر محبوبترین سیستم عامل، لینوکس است که با توجه به رایگان و منبعباز بودن توانسته کاربران زیادی را به سمت خود جلب کند.